Burgers Dierenhotel Egmond
Burgers Dierenhotel Egmond

Honden

Wij huisvesten de honden in ons dierenverblijf in Egmond in ruime binnenverblijven met gekoppelde buitenverblijven en doen er alles aan het verblijf van uw hond zo aangenaam mogelijk te maken! Uw hond heeft dus overdag altijd de keus om binnen of buiten te verblijven. De huisvesting voldoet daarom aan alle eisen. De binnenverblijven zijn voorzien van een geïsoleerde vlonder waarop onze gasten heerlijk kunnen slapen. De binnenverblijven worden in de winter verwarmd en zomers lekker koel gehouden.

De binnenverblijven zijn verbonden met de buitenverblijven. Uw hond heeft dus de vrijheid in en uit te lopen. De buitenverblijven grenzen aan vijf ruim opgezette speelweides. Hier kan uw hond zich volledig uitleven, spelen en lekker in het gras rollen.

Samen of alleen
De honden delen hun kennel met een zorgvuldig door ons uitgezocht speelkameraadje. Hierbij houden we rekening met het karakter, de grootte, het geslacht en de leeftijd van de honden. Brengt u twee honden bij ons? Dan komen zij uiteraard samen in één kennel, tenzij u een andere voorkeur aangeeft. Wij nemen geen verzoeken aan om honden alleen te plaatsen. Nieuwe honden moeten sociaal zijn en samen in een kennel geplaatst kunnen worden.

Bewegingsvrijheid
De honden krijgen tijdens hun verblijf in Burgers Dierenhotel Egmond voldoende bewegingsruimte. Wij beschikken over vijf ruime speelweides, waar de dieren naar hartenlust kunnen spelen en lekker in het gras kunnen rollen. Wij laten de honden twee keer per dag op de speelweiden uit. Dit gebeurt in nauwkeurig samengestelde groepjes. Indien het karakter van de hond bepaalt dat het dier alleen naar buiten moet gaan, dan zorgen wij hiervoor.

Voeding
In een hotel hoor je goed eten te krijgen. Daarom serveren wij uw hond gezond en uitgebalanceerd kwaliteitsvoedsel van de diervoermerken Royal Canin, Cavom  of de eigen dieetvoeding.  Deze voeding is inbegrepen bij het dagelijkse tarief. Het is ook mogelijk vers vlees aan uw hond te verschaffen. Hier zijn wel extra kosten aan verbonden. Uiteraard heeft uw huisdier 24 uur per dag de beschikking over vers water.

Dieet
Heeft uw hond dieetvoeding nodig, wilt u deze dan meenemen? Vervolgens dienen wij uw hond het voer op de juiste wijze en tijdstippen toe. Het meegeven van vers vlees of barf-materiaal is bij ons geen enkel probleem. Wij voeren uw hond in principe twee keer per dag, tenzij u aangeeft dat uw hond thuis iets anders gewend is. We rekenen hiervoor €1,- extra per dag.

Medicatie
Gebruikt uw hond medicatie, dan zullen wij deze tijdens uw afwezigheid toedienen. Een goede medische zorg van dieren staat bij ons hoog in het vaandel. We rekenen hiervoor €1,- extra per dag.

Honden met suikerziekte kunnen wij helaas niet aannemen. Uit ervaring is gebleken dat het verblijf voor deze dieren teveel stress oplevert. Stress is van invloed op de suikerspiegel van honden. Wij hebben hier geen goede ervaringen mee.

Entingen
Wij vragen u uw hond in te laten enten, voordat uw huisdier bij ons komt logeren. Als de hond niet juist geënt is, moeten wij deze helaas weigeren.

De entingen die nodig zijn:

 • De jaarlijkse cocktailenting
 • De kennelhoest-enting via de neus. Deze herkent u aan het Nobivac KC, Versican plus Bb oral of Bronchi-Shieldstickertje in uw dierenpaspoort (als er ook cijfertjes in het paspoort staan: nr. 8 moet omcirkeld zijn).
 • De pneumo enting in de bloedbanen zien wij liever niet, is dit toch het geval dan mag deze enting niet ouder zijn dan drie maanden.

De cocktailenting en de kennelhoest-enting via de neus mogen niet ouder zijn dan een jaar en dienen uiterlijk een week voor het verblijf te worden gegeven. Mocht uw hond voor het eerst zijn geënt of heeft hij lange tijd geen entingen gehad dan dienen de entingen drie weken voor het verblijf te zijn gedaan. Met een geldige titerbepaling gaan wij ook akkoord, mits deze niet ouder is dan 3 maanden.

Geen huisvesting
- Helaas kunnen wij uw huisdier geen onderdak bieden als deze loops is en/of als deze niet voldoende geënt is.
- Pups (honden jonger dan 12 maanden) nemen wij niet aan. Voor pups is het namelijk moeilijk om hun rust te behouden als ze samen met andere dieren verblijven, wat tevens ook niet bevorderlijk is voor de gewrichten en kunnen zij tevens gemakkelijk ongewenst gedrag aanleren.
- Als de hond niet gevastreerd of gesteriliseerd is. 
- Deze hondenrassen nemen wij niet aan:

 • Amerikaanse Bulldog
 • Amerikaanse pittbull terriër
 • Amerikaanse Staffordshire terriër
 • Boerboel
 • Bull mastiff
 • Bull terriër
 • Cane Corso
 • Dogo Argentino
 • Dogo Canario
 • Staffordshire bull terriër
 • Tosa
 • Fila Brasileiro
 • Zuid-Russische Owcharka
 • Kaukasische Owcharka
 • Bully Kuta
 • Alano
 • Bandog
 • Old English Bulldog
 • Bordeaux dog
 • Pitbull achtigen: alle kruisingen met een pitbull: pocket bully, micro bully, pocket pitbull, extreme pocket bully, Regular bully, Regular Pitbull, xl en xxl pitbull, xl en xxl bully, rednose pitbull, rednose bully
 • Of kruisingen met bovengenoemde rassen

Ook niet genoemde rassen die niet sociaal zijn met andere honden kunnen wij helaas niet huisvesten.

Chippen
Honden geboren na 1 april 2013 dienen voorzien te zijn van een chip. Dit geld ook voor alle honden die na deze datum geïmporteerd zijn uit het buitenland. Indien uw hond niet gechipt is moeten wij deze helaas weigeren.

Wassen
Aangezien onze speelweides zijn voorzien van gras kan het gebeuren dat uw hond niet helemaal schoon blijft bij slecht weer. U kunt ervoor kiezen uw hond door ons te laten wassen voordat u uw dier komt ophalen. Wij kunnnen uw hond alleen schoon gewassen mee geven als u hem of haar tussen 16:30 uur en 17:30 uur komt ophalen. In de ochtend hebben wij helaas geen tijd om te wassen.

Wilt u uw hond honderd procent schoon mee naar huis nemen dan kunt u ons dit laten weten. De kosten van het wassen liggen niet vast, dit bepalen wij in overleg. Het tarief hangt af van de grootte van het dier en het soort vacht. Bel of e-mail ons voor meer informatie.

Nieuwe klanten
-
Tijdens choolvakanties hebben vaste klanten voorrang op nieuwe klanten. Voor de zomer en de kerst vakantie nemen wij alleen nog bekende honden aan.
- Nieuwe honden moeten ouder dan een jaar zijn, gecastreerd / gesteriliseerd zijn, sociaal met andere honden en volledig ingeënt zijn.
- Als de hond aan bovengenoemde eisen voldoet, zien wij hem graag eerst voor een proefdagje.
- Een proefdagje kan ingepland worden maandag t/m vrijdag tijdens openingstijden en buiten de schoolvakanties.
- De hond kan tussen 10.30-11.30 gebracht worden en weer dezelfde dag tussen 16.30-17.30 opgehaald worden.
- Als de proefdag bevalt vanuit beide kanten, is de hond welkom voor langer verblijf.

Meenemen bij aankomst
Wilt u de volgende bescheiden meenemen?

- Een geldig inentingsbewijs
- Eigen (dieet)voeding (indien nodig)
- Medicijnen (indien nodig)
- Telefoonnummer van een contactpersoon

Verblijf reserveren
De reservering voor uw hond kunt u maken via het online reserveringsformulier op deze website.

Zorgt u ervoor dat u voor de schoolvakanties tijdig reserveert?

Certificering

Burgers Dierenhotel Egmond hecht veel waarde aan de kwaliteit van opvang en zorgt goed voor uw huisdier. Wij zijn Dibevo gecertificeerd. Dibevo is de belangenbehartiger voor ondernemers in de gehele gezelschapsdierenbranche. Ook zijn we aangesloten bij Aequor als erkend leerbedrijf.

Copyright © Digiwebsite - Dit is een website van Digiwebsite